Sposób przygotowania i przechowywania

Zamówione zioła zalecamy rozdrabniać i mieszać rękoma, następnie 2 łyżki stołowe ziół zalewamy 2 szklankami wrzątku. Czekamy 30-45 minut i pić po pół szklanki na 15-30 minut przed posiłkiem. Aby krew wchłonęła i rozprowadziła do wszystkich narządów.

Kuracje ziołowe trwają do kilku miesięcy nim chory zapomni o swojej chorobie.

Suche zioła mogą być przechowywane do dwóch lat. Owoce przechowuje się 3 lata. Owoce dzikiej róży – do 5 lat.
Przechowywać w szczelnych, gęstych torbach (odizolowanych od powietrza). Suszone zioła przechowywać w całości, rozdrabniać tylko tuż przed użyciem.


Korzenie: Jedną łyżkę stołową suchych rozdrobnionych korzeni zalać dwoma szklankami wrzącej wody. Gotować przez dziesięć minut. Zostawić na dwie godziny do naciągnięcia. Odcedzić i pić po pół szklanki trzy razy dziennie na 15-30 minut przed posiłkiem. Przechowywać do 5 lat.


Post Author: admin